Újabb ember távozik a Kutyapártból

Újabb ember távozik a Kutyapártból

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilenc év után otthagyja a Kutyapártot Tarcsay Tibor helyi szervező – bejelentését a 444.hu vette észre.

Tarcsay a posztjában azt írja, hogy amin az MKKP keresztülment 2019 óta, gyakorlatilag ugyanaz, mint amin a magyar társadalom megy keresztül évszázadok óta. Akkortól ugyanis rengeteg olyan ember csapódott hozzájuk, „akik ugyanazt a destruktív sértődöttségek képviselik, mint minden n+1-ik harmadik szektás (pl. Puzsér Sétáló Budapest vagy Schiffer) formáció Európában: amit nem mi találtunk ki, az szar”. A viccből elkezdett fásult szarkazmus lenni, a saját útkeresést pedig átvette mások „fikázása”.

Bejegyzésében bírálja azt is, hogy a tagság egy direkt szűken tartott, javarészt anonim kör, akik legkevésbé sem reprezentálják sem a passzivistákat, sem a magyar társadalmat, ráadásul számonkérhetetlenek. – És ha a tagságot addig lehet szavaztatni (presszurálni, potenciálisan fenyegetni, zsarolni, stb.) amíg ki nem jön az „elvárt” végeredmény, akkor meg aztán hol van végképp bármilyen normális működési mód? – tette fel a kérdést. Azt végképp nevetségesnek nevezte, hogy az MKKP senkivel nem hajlandó együttműködni, kivéve a pártnak randomra szimpatikus emberekkel, Karácsonyt folyamatosan fikázzák olyan emberek, akinek a teszveszvárosban eligazodni is megugorhatatlan kihívást jelent és kritizálják a szívüknek állítólag olyan kedves civilek eredményeit (az előválasztást). – Képmutatás, kettős mérce, pofátlan cinizmus, és egyben pőre leleplezése annak, hogy tulajdonképp a tagság egy jelentős része mit is gondol Magyarországról és a magyar társadalomról, sőt, a nem-tag passzivisták és szervezők munkájáról is – írta.

Tarcsay Tibor szerint a Kutyapártra a jelenlegi formájában nem azért szavaznak az emberek, mert egyetértenének az ideológiájával, vagy azzal, amit csinál, hanem azért, hogy belerúgjanak a többi pártba is. Ez odáig nőtt, hogy már az MKKP is bele akar rúgni a másik pártokba, ahelyett, hogy egyszerűen csak jobb lenne náluk és épp ezáltal lesz ugyanolyan hitvány, mint a többi párt.

Sűrű napok állnak a párt mögött

A Kétfarkú Kutya Párt körül az elmúlt napokban igen nagy volt a turbulencia: először vasárnap Kovács Gergely bejelentette, hogy mégsem indulnak a XII. kerületben, mert a tagság leszavazta, hogy részt vegyenek az előválasztáson, majd pár órára rá kiderült, hogy Kovács és Döme Zsuzsanna is belengették lemondásukat a társelnökségéről. A kialakult helyzet miatt hétfő estére rendkívüli taggyűlést hirdettek, és az erről szóló meghívóban Nagy Dávid pártigazgató egyenesen úgy fogalmazott: „Aki B tervvel érkezik, az inkább ne jöjjön. Aki szerint ennek a 3 hónapnak neki lehet menni Suzi és Gergő nélkül, az ne jöjjön.” A rendkívüli taggyűlésen végül nagy többséggel megerősítették a párt eddigi elnökségének és társelnökeinek a mandátumát – 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással szavaztak Kovácsék mellett –, illetve a tagság megszavazta, hogy vegyenek részt a XII. kerületi előválasztáson.

A történtek után távozott a pártból eddigi országos hálózatfejlesztőjük, Gráf Tamás. A Magyar Hangnak ezt azzal indokolta, hogy zsarolásként élte meg a helyzetet: a tagság hozott egy döntést arról, hogy nem támogatja a koordinált indulást, majd az elnökök a lemondásukat belengetve érték el, hogy megváltoztassák ezt.