Újabb képviselő, a párt volt alelnöke hagyja ott a Jobbikot

Újabb képviselő, a párt volt alelnöke  hagyja ott a Jobbikot

Bana Tibor a Vas megyei Vasváron a 2018-as EP-választás kampányában. Forrás: Bana Tibor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét kilép egy képviselő a Jobbik frakciójából, ezúttal Bana Tibor. A döntésének oka ugyanaz, mint a korábbi távozóké: Jakab Péter új elnök és állítólagos stílusa.

Tizenhárom évnyi tagság után otthagyja a Jobbikot és annak parlamenti frakcióját Bana Tibor. A politikus ezt hétfőn jelentette be a Facebookon.

Security Check Required

– A Jobbikban jelenleg a tisztességtelenség és becstelenség uralkodik – fogalmazott Bana Tibor, majd ennél is konkrétabban bírálta a pártvezetést. – Jakab Péter az antiszemita botrányairól elhíresült, orosz- és törökbarát Gyöngyösi Mártonnal együtt diktátorként vezeti a pártot – mondta.

Bana Tibor – aki korábban a párt alelnöke volt – előtt már többen fogalmaztak meg ehhez hasonló vádakat az új pártvezetéssel szemben és sokan már el is hagyták a Jobbikot. Így például Bencsik János, aki szintén a parlamenti frakcióból ült ki a függetlenek közé. Távozott a nyilvánosságtól már visszavonult Szávay István is, akit egyébként Jakab Péter belső ellenzékének vezetőjeként tartottak számon. Kilépett a Jobbikból a korábbi debreceni elnök és vele együtt a helyi szervezet számos tagja.

Szávay István kilépett a Jobbikból | Magyar Hang

Jakab Péter korábban azzal reagált a történtekre, hogy ők mindenkinek lehetőséget adnak, aki dolgozni akar a közösségért.