Újabb kormányzati agytröszt jöhet

Újabb kormányzati agytröszt jöhet

Orbán Viktor és a Fidesz vezérkara a választás éjszakáján 2018. április 8-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kereszténydemokrata Intézet néven új agytrösztöt gründöl a Fidesz – értesült a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy az intézmény célja hivatalosan a párt nemzetközi szerepének és megjelenésének az erősítése lenne, valamint a kereszténydemokrata értékek népszerűsítése. Az elképzelések szerint az angol rövidítése miatt CDI néven futó és alapítványi formában működő kutatóintézet széleskörű kapcsolatokat ápolna a hasonszőrű szervezetekkel, pártokkal és mozgalmakkal Európában és szerte a világon. Feladatai közé tartozna, hogy kutatásokat, felméréseket készít, rendezvényeket szervez és tanácsadói feladatokat is ellát, a cikk szerint főként kormányzati megrendelésre.

A 20-30 munkatársat foglalkoztató kutatóintézetnek – úgy tudják – már ki is nézték a székhelyét, ez pedig Sólyom László egykori rezidenciája lehet a budapesti Széchenyi-hegyen.

A vezetésbe neves külföldi politikusok is bekerülhetnek, még a Fidesszel szimpatizáló néppártiak is. A lap több nevet is említett, például a bajor ex-kormányfő, Edmund Stoibert, illetve a Matteo Salvini vezette olasz Liga külügyi kapcsolatainak irányítóját, Lorenzo Fontanát.