Újabb lélegeztetőgépeket adományoz a magyar állam felvidéki kórházaknak

Újabb lélegeztetőgépeket adományoz a magyar állam felvidéki kórházaknak

Lélegeztető gépen lévő beteg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház intenzív osztályán 2020. április 8-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az állam tulajdonában álló lélegeztetőgépek tulajdonjogának ingyenes átruházásáról döntött a Kukkonia Polgári Társulás számára felvidéki egészségügyi intézmények megsegítése érdekében Orbán Viktor miniszterelnök – derül ki a Magyar Közlöny szerda esti számából. A Kukkonia polgári társulás honlapja szerint 2014-ben alakult, célja a csallóközi régió fejlesztése, a helyi turizmus felvirágoztatása, a kulturális, természeti és történelmi kincseink megőrzése, a helybeli lakosok, vállalkozások és  a csallóközi mezőgazdaság támogatása.

A kormány összesen tizenhét lélegeztetőgépet adományoz, az átadás-átvétel felelőse Szijjártó Péter külügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere lesznek.

Magyarország februárban már adományozott lélegeztetőgépet egy felvidéki kórháznak, akkor tíz ilyen eszközt küldött a galántai Szent Lukács Kórház és Rendelőintézet számára a helyi lakosság megsegítése érdekében. Azt, hogy Szlovákiában mennyire súlyos a járványhelyzet, nemrég a Paraméter mutatta be megrázó riportfilmben.

Az biztos, hogy Magyarországnak nem eshet nehezére bőkezűen bánni a lélegeztetőgépek adományozásával, hiszen tavaly 16 ezer ilyen eszközt szereztünk be, holott körülbelül kétezerre tehető az az ápolói állomány, amely képzettségénél fogva tisztában van azzal, mit kell egy intenzív osztályos betegellátás során csinálni.