Újabb rekord: több mint 100 ezren szavaztak pénteken az előválasztáson

Újabb rekord: több mint 100 ezren szavaztak pénteken az előválasztáson

Fotó: Előválasztás 2021/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Előválasztási Bizottság a Facebookon jelentette be, hogy pénteken megint minden korábbinál többen, 102 ezren szavaztak az ellenzéki előválasztáson. 

A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak: sátorban megjelent: 78.471 fő; interneten keresztül adta le szavazatát: 23.525 fő.
Az összesen leadott voks száma: 101.996

Ez az eddigi legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel hat nap után 543.585 fő. Az új szavazók száma is tovább nőtt. Már több mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával.

Az előválasztás ma estig tart. Az utolsó személyes szavazópontok 19 órakor zárnak be. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat. Ekkor zárul le véglegesen az előválasztás második fordulója.

Az online szavazatok fizikailag is rögzítésre kerülnek. A személyes szavazatokat tartalmazó urnákat ma éjjel szállítják fel a vidéki urnatároló helyiségekből Budapestre, ahol vasárnap reggel kezdődik el a szavazatszámlálás. Végeredmény vasárnap késő éjjel várható.

Címkék: előválasztás