Újra munkában a megkéselt rendőr és az őt megmentő társa

Újra munkában a megkéselt rendőr és az őt megmentő társa

Szarvas Erika és Lingvai Péter (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több hónap után újra munkába állt az az újpesti járőrpáros, amelynek egyik tagját tavaly karácsonykor életveszélyesen megsebesítették, társa pedig lelőtte a támadót. A police.hu beszámolója szerint első napjukon Szarvas Erika rendőr őrmestert és Lingvai Péter rendőr őrmestert a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságán kollégáik és Markó Attila rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese fogadta és köszöntötte.

Emlékezetes, múlt évben éppen december 24-én egy zavartan viselkedő férfi rátámadt egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrpárosra. Egyik tagját – egy 26 éves rendőrt – többször megszúrta, az egyenruhás életveszélyesen megsérült. A járőrpáros másik tagja, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya a két egyenruhást dicséretben és jutalomban részesítette.