„Üzenjünk Pekingnek!” – többen is csatlakoztak Baranyi Krisztina négy NEM-es konzultációjához

„Üzenjünk Pekingnek!” – többen is csatlakoztak Baranyi Krisztina négy NEM-es konzultációjához

A Nagyvásártelep központi épülete Budapesten, ahol felépülne a Diákváros és a Fudan kampusza (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy NEM-es konzultáció a Fudan egyetemről: nyolc szervezet csatlakozott a Karácsony Gergely főpolgámesterrel indított kezdeményezésünkhöz – írja Facebook-oldalán Baranyi Krisztina a főváros kilencedik kerületének polgármestere.

A konzultációban szereplő kérdések a következők:

– Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?

– Egyetért-e a kínai Fudan egyetem budapesti központjának létrehozásával?

– Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan egyetem budapesti központjának megépítésére?

– Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyenes képzést magyar diákoknak?

A bejegyzés szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP - Magyarország Zöld Pártja, a Momentum Mozgalom, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Sétáló Budapest, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció ajánlotta fel segítségét a konzultáció lebonyolításához, amit az aHang szervez.

Szavazni június 4. és 13. között online és Budapest több mint húsz pontján személyesen lehet. A véleménynyilvánítás feltétele a fővárosi polgári kezdeményezésről szóló rendelet alapján a budapesti lakcím vagy tartózkodási hely és 14 év feletti életkor.

A bejegyzés a következőkkel zárul: „Szavazzatok online, vagy találkozzunk a sátraknál! Üzenjünk Pekingnek!”