Van, ahol kétszer annyian népszavaztak, mint ahányan választottak

Van, ahol kétszer annyian népszavaztak, mint ahányan választottak

Egy férfi szavaz az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy józsefvárosi szavazókörben több mint kétszer annyian jelentek meg délután egyig a népszavazáson, mint ahányan választottak – számolt be róla a Józsefváros Újság.

A budapesti 6. egyéni választókerület 19-es szavazóköréről van szó, ahol a választási honlap szerint 71,39 százaléknyian (564-en) népszavaztak, viszont a választáson csak 33,80 százaléknyian (267-en) vettek részt. Eszerint tehát több mint háromszáz embernek kellene lennie, akik a népszavazáson részt vettek, az országgyűlési választáson viszont nem. 

A Józsefváros Újság a helyszínen próbálta megtudni, mi történhetett, esetleg csak számolási hibáról van-e szó, de azt mondták, nem adhatnak ki információt. Az ügyben keresték a Nemzeti Választási Irodát is, választ egyelőre nem kaptak.