Varga Judit sem koronavírusos (Frissítve: Ahogy Orbán Balázs sem)

Varga Judit sem koronavírusos (Frissítve: Ahogy Orbán Balázs sem)

Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton délután adta hírül az igazságügyi miniszter közösségi oldalán, hogy a második koronavírus-tesztje is negatív lett. „Szívből köszönöm a jókívánságokat és a sok biztatást! Továbbra is vigyázzunk egymásra!” – írta Varga Judit. Orbán Balázs is megköszönte az üzeneteket Facebook-posztjában, melyben bejelentette a második negatív tesztet. 

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/3639042736114656/?type=3&theater

Az igazságügyi miniszter csütörtökön került karanténba, miután megtudta, hogy hétfőn kontaktusba került egy igazoltan koronavírusos személlyel.

Negatív lett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár második koronavírustesztje is, aki egy hétvégi rendezvényen futólag találkozott Hollik Istvánnal, akinek viszont pozitív lett a tesztje.

A kormányba berobbant koronavírus-járványról Gulyás Gergely miniszter a pénteki kormányinfón annyit árult el, hogy azon az ominózus magánrendezvényen, ahol Hollik István is ott volt, csak ő és Varga Judit igazságügyi miniszter vett részt, utóbbi azonban nem futott össze a Fidesz koronavírust elkapó kommunikációs igazgatójával.

A kormánytagok közül Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, jelenleg EP-képviselő viszont koronavírusos lett – és házi karanténba került Kovács Zoltánon kívül még két államtitkár, ahogy többek között Hende Csaba volt honvédelmi miniszter, jelenlegi frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője is.