Varga Mihály szerint az EU-s szankciók nem működnek, az unió a vesztesek között van

Varga Mihály szerint az EU-s szankciók nem működnek, az unió a vesztesek között van

Varga Mihály pénzügyminiszter a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn, 2022 július 21-én (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Európai Uniót lényegében a saját szankciói gyengítik, a kérdés az, hogy túl tudja-e élni az Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedéseket – elemezte a nemzetközi helyzetet a pénzügyminiszter csütörtökön Tusnádfürdőn.

A „Vihar előtt, vihar után? – Infláció, energiaár, recesszió” című panelbeszélgetésen az MTI tudósítása szerint Varga Mihály kiemelte: Európának egyelőre szüksége van az orosz energiára, az átállás pedig hosszú időbe telik és források kellenének hozzá. Álláspontja szerint a szankciók nem működnek, s úgy látja, ebben az ügyben nemzetközi együttműködés sincs. Gondot okoz az uniónak az euró és a dollár árfolyamának változása is, ebben a tekintetben szerinte Európa „mélyen a vesztesek között van”.

A pénzügyminiszter azt mondta, hogy a magyar kormány ragaszkodik a békéhez és a biztonsághoz és arra törekszik, hogy a rendelkezésére álló forrásokat az eddig elért társadalmi-gazdasági eredmények megőrzésére fordítsa.