Végelszámolás alatt a megafonos influenszer százmilliókkal kitömött cége

Végelszámolás alatt a megafonos influenszer százmilliókkal kitömött cége

A CÖF végtelenül primitív plakátjai Budapesten 2022 februárjában (Fotó: Malaphoto.hu/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Végelszámolás alá került az elektronikus cégbeszámolóra feltöltött dokumentum tanúsága szerint a kormánypropagandista Filep Dávid egyszemélyes cége, az Aktuális Média – vette észre a 24.hu. 

„A kopasz oszt” nevű Facebook-oldal gazdája a hivatalos dokumentum szerint még június 26-án határozott a cég jogutód nélküli megszüntetéséről. A végelszámolással járó feladatokat szintén ő látja el, ahogy eddig az Aktuális média ügyvezetését is. Az Aktuális Média volt egyébként az a cég, amely tavaly, a választások évében ismeretlen forrásból 634 milliós támogatáshoz jutott, 2021-ben pedig saját beszámolója szerint 75 milliót kapott támogatásként. Ebben a két évben tehát külső forrásokból több mint hétszázmillió forinttal segítették a cég működését, most mégis lehúzza a rolót. A cég árbevétele egyébként idén nulla forint volt.

A 24.hu összesítése szerint Filep cége a Facebookon közel 297 milliót, a YouTube-n pedig 160 milliót költött el. Az Aktuális Médiához köthetők például a 2022-es választások előtti Gyurcsány-show („miniferis”) videók terjesztése is, amelyek azt a célt szolgálták, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet „összegyurcsányozzák”. Filep a portál kérdéseire nem válaszolt, azonban kormánypárti influenszeri tevékenységét valószínűleg nem fogja befejezni, hiszen „A kopasz oszt” bejegyzéseit a Megafon futtatja.  Filep Dávid tagja a fideszes propagandát terjesztő Megafon Központ csapatának, és rendszeres szereplője a kormánypárti HírTV stúdióbeszélgetéseinek is – írja a Media1.