Zacher Gábor szerint hamarosan újra kötelező lesz a maszk

Zacher Gábor szerint hamarosan újra kötelező lesz a maszk

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút adott az Indexnek Zacher Gábor toxikológus, aki szerint jó hír, hogy a jelenleg koronavírus-variáns nem okoz olyan súlyos megbetegedést, mint a korábbi variánsok. Az utóbbi napokban azonban hazánkban is egyre több a covidos, vannak, akik már másodszor vagy épp harmadszor fertőződnek meg. A tapasztalat azt mutatja, hogy minél többször esik át valaki a betegségen, annál könnyebben vészeli át azt.

A hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy amíg a világ egyes részein 10 százalék alatt van az átoltottság, addig bármikor felbukkanhat egy veszélyesebb, nagyobb megbetegítő képességgel rendelkező variáns.

Zacher arra a kérdésre, hogy tart-e már ott a járványhelyzet hazánkban, hogy valamilyen óvintézkedést kelljen bevezetni, azt felelte: a jelenlegi helyzetben úgy gondolja, hogy zárt térben a kötelező maszkviselés nagyon fontos lenne, és szerinte ezt rövid időn belül be is fogják vezetni. 

Emellett azt ajánlja, hogy a harmadik és a negyedik oltást is adassák be azok, akik ezt még nem tették meg. A mentőorvos elárulta, hogy nemrég maga is átesett a betegségen. Júliusban egy banális megfázás miatt tesztelte magát, és az eredmény pozitív lett, szerencsére enyhe tünetekkel megúszta a fertőzést.