Zivatarok ronthatják el a szép nyári időt

Zivatarok ronthatják el a szép nyári időt

Gomolyfelhő (Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a délnyugati megyékben erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Napközben az ország északkeleti harmadán csak kis eséllyel lehet csapadék, másutt azonban több helyen kell záporra, zivatarra számítani, délnyugaton tartósan is eshet. Estétől fokozatosan csaknem mindenhol megszűnik a csapadék.

Több helyütt megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a hosszabb ideig felhős délnyugati tájakon lesz a hűvösebb idő.

Vasárnap ugyan nem lesz front felettünk, de sokfelé fülledt időre van kilátás. A melegedésre érzékenyek körében enyhe fejfájás, fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet – írja az Időkép. A záporokkal, zivatarokkal érintett tájakon átmenetileg romolhat az asztmások állapota. Ingadozhat a vérnyomás, szédülés, rosszullét is felléphet.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy 11 és 15 óra között erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás. 

Címkék: időjárás