A tökéletes nyári fotó titka (x)

A tökéletes nyári fotó titka (x)

A nyári vakációk, a kirándulások és a bulik minden ember szívében fontos emlékeket jelentenek. Ezeket a pillanatokat pedig gyakran meg is örökítjük fényképek formájában. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan hozhatod ki a legjobbat a nyári fotókból.

Nyári pillanatok

A nyár az egyik legkedveltebb évszak minden ember számára, hiszen ilyenkor végre eljön az ideje a kikapcsolódásnak. Nem nyomják már téli ruhák a vállainkat, és a csodás természet is feledteti velünk a hideg hónapokat. Ilyenkor csak egy dologra vágyunk, pihenésre és végtelen szabadságra.

A nyár egyik nagy előnye, hogy szabadon mozoghatunk, lenge ruhákat hordhatunk, így jóval könnyebb remek fotókat készíteni. Nem is beszélve arról, hogy a napsütésnek köszönhetően csodás természetes fények helyettesítik a rideg stúdiólámpákat. Így azt tanácsoljuk, hogy hívd össze barátaidat, és készítsetek együtt egy szabadtéri fotósorozatot!

Ha pedig családi vakációzás a terv, a mindig kéznél lévő mobiltelefon segítségével megörökítheted a legszebb látnivalókat, a legjobb ételeket, és a legnagyobb mosolyokat.

A felhőtlen pillanatok megélése után nyári fotóidból rendelj gyönyörű vászonképet a vaszonkep.hu segítségével!

Tippek a jó fotó érdekében

Ahhoz, hogy ne utólag bánkódj egy elmosódott vagy valami miatt rosszul sikerült fotó miatt, érdemes néhány tippet megfogadni. Az első és legfontosabb, hogy a kamerát vagy telefont próbáld a lehető legstabilabban tartani!

Bár az alapértelmezett mód a mai okostelefonoknál gyakran az álló fénykép, próbálj meg néha a változatosság kedvéért fekvő képeket is készíteni. Így nagyobb lesz a választék a fényképekből, ha esetleg kinyomtatnád őket egy albumba.

A másik fontos dolog a fényekkel való játék. Aranyszabály, hogy ablakkal szemben nem fotózunk, mert így egy sötét alakot fogunk kapni. Ez igaz szabadtéren is, próbálj a napnak ne háttal, hanem szemben állva fényképezni!

Ha ezek a képek túl világosak lennének, képszerkesztő program segítségével könnyedén sötétíthetsz rajtuk.

Képszerkesztő programok használata

A képszerkesztés nemcsak a bőrhibák retusálásáról szól a hiedelemmel ellentétben. Éppen ellenkezőleg! Ez egy profi utómunka, akárcsak a filmek esetében, ahol a szakember képes teljesen új színt és hangulatot adni egy képnek.

Ha teljesen kezdő vagy a szerkesztésben, akkor próbálj ki egy interneten fellelhető ingyenes programot! Ez abban lehet a segítségedre, hogy előre elkészített filtereket, hangulatokat tartalmaznak, így nem neked kell bajlódni a színek és fények állítgatásával.

Ez egy jó kiindulási alap ahhoz, hogy később a saját szemeddel megállapítsd, hogy milyen típusú utómunka kell a fényképhez. Így biztosan olyan végeredményt kapsz majd, amilyet elképzeltél. Létezik számos rendkívül hasznos tanfolyam is ilyen témában, ha érdekel a fotózás és a képszerkesztés, bátran vágj bele!

Rendelj vászonképet a vaszonkep.hu kedvenc nyári fotóidból, és éld át újra a legboldogabb pillanataid!