Fedezzük fel Magyarország legszebb városait! (x)

Fedezzük fel Magyarország legszebb városait! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország világszerte ismert városa maga a főváros, amelyet ennek köszönhetően több millió turista keres fel évente. De ne gondoljuk, hogy nem léteznek Budapesten kívül is szebbnél szebb, érdekességeket, látnivalókat és programokat tartogató városok országszerte.

Bár az ország központja szinte minden szempontból a főváros, ettől függetlenül magyar városok sokasága várja a turistákat. Számtalan nevezetességet találhatunk vidéken is, nem fontos mindenáron csak fővárosi élményekkel gazdagodni. Szórakozási lehetőségekből sincs hiány a nagyobb városokban, mint ahogy kulturális és történelmi kincseket is tartogatnak bőven.

Szóval, ha már megcsodáltuk Budapest látnivalóit, felkerestük a legjobb bárokat, átsétáltunk a Lánchídon is, esetleg csobbantunk egyet a Gellért Fürdőben, akkor vehetjük a tarisznyánkat, és indulhatunk felfedezni a vidéki városokat.

Panoráma Tihanyból

A Balaton és környéke az ország legszebb tájainak egyike, s ennek egyik gyöngyszeme Tihany, ahol lenyűgöző kilátás tárul elénk a tó égszínkék vizére. Szimbólumként magasodik fölé a Tihanyi Bencés Apátság két tornya. Az apátság alapítólevele az egyik legfontosabb magyar írásos szórványemlék, amelyben magyar szavak ágyazódtak be a latin szövegbe.

A Balatonba nyúló félszigeten található a település egy része, amely annyira látványos, és olyan sok turistát vonz, hogy el is felejtjük, hogy nem városban, hanem igazából egy községben vagyunk.

A bensőséges Szentendre

Budapesthez nagyon közel található Szentendre, amely sajátos hangulatával varázsolja el az ide érkező látogatókat. A környékről és külföldről is szívesen felkeresik ezt a kis városkát a meghittségre vágyó utazók.

Tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető a fővárosból, így azoknak is kiváló program, akik Budapesten töltik a vakációt, és nem akarnak órákat utazgatni ezalatt. Itt mindig történik valami, legyen szó akár művészetről, akár kultúráról, akár szórakoztató programokról.

A hangulatos kis utcákban sétálva betérhetünk egy kellemes kis étterembe, ahol ízletes ebéddel várnak minket. Érdemes időt szánni a Kovács Margit Kerámiamúzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Skanzen látványosságainak megtekintésére is.

Látnivalók és események Sopronban

Történelmi és kulturális látnivalókban gazdag, gyönyörű város Sopron, amely közvetlenül Ausztria szomszédságában fekszik. A leglátványosabb rész a város főtere, az itt található épületek mind műemlékvédelem alatt állnak.

A Tűztorony, amely Sopron ikonikus jelképe, falmaradványokra épült, és egy tűzvész után kapta barokk stílusjegyeit, körerkélyét és sisakját.

A fesztiválok Magyarországon is nagyon népszerűek, elsősorban a fiatalabb korosztály körében. A rengeteg szórakoztató programból Sopron is kiveszi a részét, a SopronFest rendhagyóan nem nyáron, hanem tavasszal kerül megrendezésre és nagyszámú látogatót vonz. Számos helyszínen és egyedi programkínálattal várja a vendégeket ez a zenei, kulturális és gasztronómiai programkavalkád.