Hogyan varázsoljuk igézővé tekintetünket? (x)

Hogyan varázsoljuk igézővé tekintetünket? (x)

A sminkelés egyik alapszabálya, hogy vagy a szemeket vagy a szájat hangsúlyozzuk ki, a kettőt együtt sohasem. De szinte minden alkalomra remek megoldás az, ha inkább a szemek kiemelése mellett döntünk.

A DOUGLAS segítségével most utánajárunk, hogyan érdemes sminkelni arcunk legkifejezőbb részeit, a szemeinket!

A jó smink csodákra képes!

Az imént említett bölcsességet jól tudták már az ókorban is, hiszen már akkor léteztek kezdetleges “sminktermékek.” Szén használatával emelték ki a szemeket és a szemöldököt, sőt egy kis kefe és szénpor képében már a korabeli szempillaspirálok is jelen voltak. Ezekkel csupán egy probléma volt: sokaknál okoztak allergiás reakciót.

A mai, modern termékek szerencsére már nem károsak az egészségre, a megfelelő minőség érdekében azonban érdemes színvonalas, márkás kozmetikumokat vásárolni. Olyanokat, amelyek nem csupán tartósak, de nem is ártanak a bőrnek.

A mentes és vegán termékek garantáltan nem okoznak csalódást és használatukkal még a környezetet is óvhatjuk. A DOUGLAS webshop szempillaspirál és egyéb „szemrevaló” sminkválasztéka a legjobb márkák termékeit kínálja a szépülni vágyók számára. Érdemes mindenkinek beszerezni néhány alapterméket a sminkeléshez.

Sminkek szemre

Szemeinket rengetegféle sminkkel varázsolhatjuk még szebbé. A klasszikus szempillaspirál és szemceruza ma már több típusban, színben és formában is elérhető. A dúsító, hosszabbító, göndörítő, ápoló spirálok között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A szemceruza többféle színben, faragható vagy stiftes változatban elérhető, lehet extra tartós, vízálló is és egyszerű, hétköznapi használatra szánt is.

Ezek mellett szemhéjpúder, szemhéjra kenhető krém is kapható, visszafogott, természetes, de feltűnő színekben vagy akár csillámos kivitelben. Ne feledkezzünk el a szemhéjtusról sem, amely az egyik legegyszerűbb, mégis leghatásosabb sminktermék, ha a szemről van szó.

Sminkek különböző alkalmakra

Az elkészíthető sminkek varázsa a változatosságban rejlik. Hétköznapokra, nappalra használjunk visszafogottabb, a szemeket épp hogy csak hangsúlyozó, leheletnyi sminket. Elegáns eseményekre készíthetünk erősebb, sötétebb sminket, sőt bizony a csillogásnak is van helye ezeken az alkalmakon. Ha viszont bulira vagy kötetlenebb, vidám eseményre készülünk, a sminknek csak a fantázia szabhat határt. Ilyenkor kapnak helyet a különleges, szokatlan vagy épp meghökkentő arcfestések is.

Ha inspirációra vágyunk, a közösségi oldalakon vagy a legnagyobb videómegosztón remek ötleteket szerezhetünk hétköznapokra vagy különleges eseményekre, ünnepekre, bálokra is. Érdemes kísérletezni, gyakorolni és megtalálni az arcformánkhoz, adottságainkhoz leginkább illő szemfestést, illetve egy olyan sminkelési rutint kialakítani, amely a személyiségünkhöz is jól passzol.