Miért használjunk virágmintás tapétát? (x)

Miért használjunk virágmintás tapétát? (x)

Ha új lakásba költözünk, vagy épp lakásfelújítás előtt állunk, akkor egy tapétával gyors és költséghatékony módon oldhatjuk meg a falak díszítését. Manapság a tapétagyártó cégek mindenféle stílusú, mintázatú, színű tapétát kínálnak. Ezek közül az egyik legmegosztóbb talán a virágmintás kivitel.

Sokan kifejezetten régiesnek, divatjamúltnak találják a virágmintát, pedig hatalmas előnye, hogy a klasszikus és modern stílushoz is remekül passzol. A mintázat méretével és színeivel játszva mind visszafogott, elegáns, mind pedig játékos, bohókás végeredményt is elérhetünk.

De mitől olyan klassz még a virágminta? Nézzük!

Miért pont virágminta?

Talán első hallásra furcsának tűnhet, de a virágminta a lakberendezők egyik kedvence. Ennek oka nem más, minthogy a virágmintás tapéta nagyságrendekkel több, mint puszta dekoráció.

A virágmintás tapéta képes optikailag átformálni a tereket, így például „nagyobbá” varázsol bármilyen kis méretű helyiséget. De akár egy sötét szobát is képes „fényessé” alakítani.

Egy szó, mint száz, a virágmintás tapétában rengeteg lehetőség rejlik, amit érdemes kihasználni!

Ne féljünk a virágmotívumoktól!

Bár a virágmintás tapéta sosem volt népszerűbb, mint napjainkban, mégis sokan tartanak ettől a mintától. Pedig lakberendezők szerint erre semmi okunk sincs! Ha megfelelően választjuk ki a mintázat színét, méretét, akkor a tapéta kiemeli a helyiség adottságait, és elrejti a negatívumokat.

A hatalmas virágminták különösen népszerűek. Ezeket általában csak egyetlen falra vagy egyetlen bútordarab mögé szokták javasolni a lakberendezők, hogy valóban érvényesüljön a háttér.

Azok a vásárlók, akik túlzásnak tartják a hatalmas virágokat, a visszafogott, kisebb virágmintás tapéták közül válogathatnak. Választhatjuk fekete-fehér színben is, ha nem kedveljük a színkavalkádot. Ezek is bármilyen helyiséget képesek feldobni.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő tapétát?

Ha tapétát szeretnénk, ma már széles választék áll rendelkezésünkre, ám ez önmagában nem könnyíti meg a helyzetünket. Hoztunk néhány hasznos tippet, amely segít a döntés meghozatalában!

• Az első lépésünk mindig az legyen, hogy megtervezzük az adott helyiség kinézetét. Gondoljuk át, milyen stílus áll a legközelebb hozzánk! Akár inspirációkat is gyűjthetünk az interneten, hogy még pontosabb elképzelésünk legyen.
• Mindig vegyük figyelembe, hogy az üzletben kiállított tapéták nem biztos, hogy a falon is ugyanolyan jól fognak mutatni! Ne csábuljunk el egy dekoratív tapéta láttán, ragaszkodjunk előzetes ötleteinkhez.
• A virágmintás és úgy általában a mintás tapéták különösen alkalmasak arra, hogy elfedjenek bizonyos hiányosságokat a lakásban, vagy épp kiemeljenek egy-egy különösen fontos pontot. Ne féljünk játszani ezzel a tulajdonságával!