Délután újra támadták az előválasztási rendszert

Délután újra támadták az előválasztási rendszert

Előválasztás Dédestapolcsányon, Borsod megyében 2021. szeptember 21-én (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kora délutáninál is nagyobb támadás érte az oldalt vasárnap délután nem sokkal öt óra előtt – ezt az ellenzéki előválasztást lebonyolító Országos Előválasztási Bizottság közölte a Facebookon. Azt is hozzátették, hogy jelentős fennakadást ez sem okozott az előválasztás lebonyolításában.

Vasárnap reggel vette kezdetét az előválasztás második fordulója, ezúttal már csak két miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni: Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre. Habár Karácsony Gergely neve is ott van még a szavazólapon, azt minden egyes papíron fekete filctollal áthúzták, hiszen visszalépett a hódmezővásárhelyi politikus javára.

Az informatikai rendszert már kora délután is túlterheléses támadás érte, akkor a szervezők azt közölték, hogy az üzembiztos működés biztosított, de kisebb fennakadások előfordulhatnak.  

Az első fordulóban is hasonló történt, akkor azonban a szavazás megkezdése után két órával teljesen le is állt a rendszer. Olyannyira, hogy egész hétvégén nem lehetet voksokat leadni. Lapunk már beszámolt róla, hogy ebben az ügyben rendőrségi nyomozás indult információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanúja miatt.