Márki-Zay Péter: Alkalmasabb vagyok legyőzni Orbánt, mint Karácsony

Márki-Zay Péter: Alkalmasabb vagyok legyőzni Orbánt, mint Karácsony

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter már a miniszterelnök-jelöltei aláírásgyűjtéskor érezte, hogy „megtörtént a csoda” és hitt abban, hogy harmadik lehet a versenyben – közölte a politikus a Gulyás Márton vezette Partizán műsorában csütörtök este. Az is világos lett, hogy komoly hálózatuk van a Kossuth köröknek köszönhetően, ezt már a pártelnökök is elismerték.

A legfontosabbnak most azt nevezte, hogy Orbán Viktort ki tudja legyőzni jövő áprilisban és arról van meggyőződve, hogy sokkal alkalmasabb rá, mint Karácsony Gergely. Sokkal több új embert tud ugyanis megszólítani. Emellett – mint mondta – kiválóan együtt tud működni a legkülönbözőbb emberekkel. A DK-val kapcsolatban ő azt mondta eddig is, hogy Dobrev Klára nem tudja legyőzni a miniszterelnököt, nem pedig beleszállt a pártba.

A legnagyobb rosszat elkerülendő – ez Orbán Viktor hatalomban tartása – nyitott a megállapodásra a Karácsony Gergellyel. Ugyanakkor bírálta, hogy a mögötte álló pártok sem hozták el korábban a rendszerváltás. Ő viszont olyan kormányt szeretne, amely megmutatja, hogy nem leszünk többé következmények nélküli ország. Karácsony Gergely nem sokkal korábban már azt mondta, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-helyettes lehetne, ha visszalép, ezt a politikus valóban garanciának nevezte.

– Nézzük meg, ki az, aki Orbán Viktor ellen esélyesebben tud mozgósítani, bizonytalanokat meggyőzni, ezekről kell beszélgetnünk Karácsony Gergellyel – mondta, hozzátéve, hogy le akarják várnia „Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb rendszerét”.

Szavai szerint abban hisz, hogy ha neki lettek volna olyan anyagi erőforrásai, mint Karácsony Gergelynek – akinek az ismertsége és emberi erőforrása magasabb –, ennél sokkal jobb eredményre lenne képes mind az előválasztáson, mind Orbán Viktorral szemben.

Címkék: Márki-Zay Péter