Gyengüléssel indított a forint a főbb devizákkal szemben

Gyengüléssel indított a forint a főbb devizákkal szemben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyengült hétfő reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben a péntek esti árfolyamához képest – számolt be róla a forint.

Az eurót hétfő reggel hét óra után 405,50 forinton jegyezték, szemben a péntek esti 404,14 forinttal. A dollár jegyzése 405,87 forintra ment fel 403,78 forintról, a svájci franké pedig 420,12 forintra 418,44 forintról.

Hétfő reggeli jegyzésén a forint 1,9, 3,1 és 2,1 százalékkal áll gyengébben az egy héttel korábbi kezdéshez képest az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben. A szeptemberi induló árfolyamához képest a forint ugyanebben a sorrendben 1,2, 1,8 és 3,0 százalékkal gyengült.

A forint gyengülésében közrejátszhat, hogy vasárnap az Európai Bizottság bejelentette: 3000 milliárd forintot zárolnak Magyarországtól. Ezt csak abban az esetben oldják fel, ha a kormány végrehajtja a beígért reformokat, amire két hónapjuk van.

Címkék: gazdaság, forint