Gyengült szerda reggelre a forint

Gyengült szerda reggelre a forint

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda reggelre gyengült kissé a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben, jelentette az MTI. Kedden este hét órakor az eurót 349,20 forinton, a dollárt 308,70 forinton, a svájci frankot 326,76 forinton jegyezték. Az euró jegyzése szerda reggel fél nyolckor kissé magasabban, 349,75 forinton állt, a dolláré pedig 309,14 forintra, a svájci franké 327,55 forintra emelkedett.

Az euró jegyzése kedden megközelítette a 360 forintot is, ahol legutóbb négy héttel ezelőtt, május vége felé járt. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 15 bázisponttal, 0,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén. A lépés meglepte a piacokat, elemzők ugyanis nem vártak változást a fő monetáris eszközökben. A bejelentést követően emiatt gyengülni kezdett a forint, az MNB később publikált inflációs jelentése azonban enyhítette a nyomást.

A forint a hónap eleje óta az euróval szemben 0,9 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,8 százalékkal gyengült, míg a dollárral szemben egy százalékkal erősödött.