Januárban nyugdíjemelés jön? Érdekes bejelentést tett a kormány

Januárban nyugdíjemelés jön? Érdekes bejelentést tett a kormány

Fotó: Unsplash/Claudio Schwarz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány Facebook-oldalának bejelentése alapján januárban nyugdíjemelés várható. Mint fogalmaznak, céljuk az, hogy megóvják a nyugdíjasokat a magas infláció negatív következményeitől.

Mint megírtuk, jelenleg egész Európában Magyarországon a legmagasabb az élelmiszerek inflációja, és a rezsiemelés miatt az energiaszámlák is egyre magasabbak. Mivel a nyugdíjasok fogyasztói kosarában épp ezek a termékek és szolgáltatások képviselnek nagyobb súlyt, ezért októberben a nyugdíjas fogyasztói árindex 23,6 százalékos emelkedést mutatott, szemben a 21,1 százalékos általános inflációs mutatóval.

Novemberben a nyugdíjasok visszamenőleges kompenzációt és pótlólagos emelést kaptak, de mindezzel együtt a nyugdíjak összege az év eleje óta csak 14 százalékkal emelkedett.

Amennyiben a kormány januártól az inflációval azonos mértékben növeli a nyugdíjakat, akkor a 200 ezer forintot is elérheti majd az átlagnyugdíj – írja a VG.

Címkék: nyugdíj, infláció