Király Júlia: A kormány „fenyegető üzenetet” küldött a KBC vezetésének

Király Júlia: A kormány „fenyegető üzenetet” küldött a KBC vezetésének

Karácsony Gergely bejelenti visszalépését Márki-Zay részére az előválasztás második fordulója előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott a KBC bankban betöltött igazgatósági tagságáról Király Júlia – írja a Hvg.hu. A közgazdász azt közölte: azt követően ajánlotta fel lemondását, hogy a kormány „fenyegető üzenetet” küldött a K&H bankot tulajdonló KBC vezetésének személyével kapcsolatban, mert megjelent azon a szabadtéri sajtótájékoztatón, ahol Karácsony Gergely bejelentette: visszalép az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter javára. Két nappal később Márki-Zay nagygyűlésén fel is szólalt, kiállva a hódmezővásárhelyi jelölt mellett.

Király Júlia a Hvg-vel tudatta, közéleti szerepvállalását előre jelezte a bank vezetésének, biztosítva, hogy civilként áll ki, nem kíván politikai szerepet vállalni, sem a bankot említve fellépni.

Király Júlia a kilencvenes évek elején a Fidesz gazdaságpolitikai szakértője volt, később több kereskedelmi bankban vállalt vezető szerepet, a kétezres évek elején ő vezényelte le a Postabank privatizációját. 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács tagja volt, innen mandátuma lejárta előtt néhány hónappal, Matolcsy György kinevezése után távozott. Nem sokkal később került be a K&H belga tulajdonosának, a brüsszeli székhelyű KBC Group igazgatóságába – írja a Hvg.