Megjelent a kormány energiatámogatási programjának felhívása – a kis cégeknek

Megjelent a kormány energiatámogatási programjának felhívása – a kis cégeknek

Építőanyag kínálat a GSV Kereskedelmi Kft. (Gulyás Tüzép) építőanyag telepén (Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Fotó: Oláh Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a feldolgozóipari kis- és közepes vállalkozások (kkv) energiatámogatási programjának pályázati felhívása; a pályázatra október 20-ától regisztrálhatnak az energiaintenzív cégek – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a közösségi oldalán szombaton.

Az Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programban az energia-árrobbanás hatásainak leginkább kitett feldolgozóipari kis- és középvállalkozások vehetnek részt. A cégek október, november és december havi áram- és gázköltségnövekményének felét vállalhatja át az állam, legfeljebb 500 ezer eurónak megfelelő forintösszegben.

A pályázók cserébe vállalják, hogy hiteltámogatással 2024 végéig energiahatékonyságot növelő beruházást hajtanak végre. A programban a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitelből megvalósítandó fejlesztéshez kaphatnak vissza nem térítendő támogatást az önerő kiegészítésére.

Azt is vállalniuk kell, hogy idei harmadik negyedévi statisztikai állományi létszámuk nem csökken tíz százaléknál nagyobb mértékben 2023 szeptember végéig. 

A támogatást két szakaszban lehet igényelni, a folyamat 2022. október 20-ától regisztrációval indul. A kérelmeket a sikeres regisztrációt és a jogosultság megállapítását követően 2022. december 26-ig lehet majd benyújtani.

A pályázati dokumentáció szombattól érhető el a www.energiatamogatas2022.hu oldalon.