Megkezdődtek az új bérmegállapodással kapcsolatos tárgyalások

Megkezdődtek az új bérmegállapodással kapcsolatos tárgyalások

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdődtek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) a jövő évi minimálbérre és a garantált bérminimumra vonatkozó tárgyalásai. A kormány célja, hogy az év végéig megszülessen a megállapodás – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) államtitkára.

Kutnyánszky Zsolt úgy fogalmazott, hogy a 2017-ben indult hatéves bérmegállapodás minden fél számára kedvező volt, az új tárgyalások során a munkaadói, a munkavállalói és a kormányzati oldalnak figyelembe kell venni a korábbi egyezség tapasztalatait és a jelenlegi gazdasági trendeket.

Beszélt arról is, hogy a foglalkoztatottságot és a munkanélküliséget tekintve is nagyon kedvezőek a magyar adatok, a kormányzat ugyanakkor dolgozik olyan programokon, amelyeket el tudnak indítani, ha a mutatók romlását tapasztalnák. Erre viszont jelenleg nincs szükség.

(MTI)