Rövidebb ideig lehet kedvezményesen felhasználni a SZÉP-kártyákat

Rövidebb ideig lehet kedvezményesen felhasználni a SZÉP-kártyákat

SZÉP-kártya (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövidebb ideig, jövő május végéig lesz lehetőség kedvezményes adózás mellett felhasználni a SZÉP-kártyákat – derült ki Nagy Márton közleményéből. A gazdaságfejlesztési miniszter kifejtette, az október 15-éig jóváírt összegeket lehet tavaszig még felhasználni, utána a kártyatulajdonosnak már a teljes adótartalmat kell megfizetnie. A jövőben a tizenöt százalékos kedvezmény egy évig lesz felhasználható. Eddig úgy volt, hogy a béren kívüli juttatás összege az utalást követő második naptári év május 31-éig, így akár két és fél évig is rendelkezésre állhatott.

A SZÉP-kártyák szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláin jelenleg százmilliárdos alvópénz található, miközben a járvány idején a kormány eltörölte a felhasználási korlátokat. Így lehetővé vált például az alszámlák közötti átjárhatóság is.

A miniszter hozzátette azt is, a SZÉP-kártya jelentős adókedvezményt biztosít, hiszen általa a kártyatulajdonosok 15 százalékkal több pénzt használhatnak fel a vásárlások során. A kormány az érvényesítés rövidebb időhöz kötését a vendéglátó szektor támogatásával, illetve a munkahelyek megőrzésének szándékával magyarázza.