Szigorú higiéniai előírásokkal tér vissza a Wizz Air

Szigorú higiéniai előírásokkal tér vissza a Wizz Air

A Wizz Air repülőgépe (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, május 1-től már tizenhat járatot indít Budapestről a Wizz Air, a debreceniek viszont majd csak júniusban szállhatnak fel.

A légitársaság komoly higiéniai előírásokkal igyekszik elejét venni a fertőzésveszélynek. Így mindenkit arra kérnek, hogy interneten végezzék az utasfelvételt, továbbá ha lehet, használják az önkiszolgáló poggyászfeladást. Fedélzeti magazinok nem lesznek, fertőtlenítő kendők viszont igen. Kérik, hogy a fedélzeti vásárlásokat az utasok érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. A gépeken a HEPA szűrők a vírusok és baktériumok 99,7 százalékát ki fogják szűrni. A járatokon továbbá a személyzetnek és az utasoknak is kötelező lesz maszkot viselniük az utazás teljes időtartama alatt.

A következő napokon lehet már utazni Athénba, Eindhovenbe, Göteborgba, Londonba vagy akár Marosvásárhelyre is. Az elmúlt hetekben hat útvonalon repültek a magyar kötődésű cég gépei, ez a szám egészül ki most tizenhatra.

Tizenhat útvonalon indít járatokat Budapestről a Wizz Air májusban | Magyar Hang

A debreceni járatok csak júniusban indulhatnak el – írta kedden az Airportal.hu légiközlekedési szaklap a légitársaságtól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Bécsből eközben húsz célállomás válik elérhetővé ettől a hónaptól, köztük Milánóval, Valenciával és Tel-Avivval. Az utasok a korábbiaknál is olcsóbb jegyárakkal számolhatnak.

Szeretné megosztani, milyen most repülni? Amennyiben igen, a szerk [at] hang [dot] hu email-címre várjuk olvasóink fotóit és beszámolóit.