Sztrájkot fontolgatnak az Auchan dolgozói

Sztrájkot fontolgatnak az Auchan dolgozói

Auchan Korzó Budaörsön (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eredménytelenül zárultak a bértárgyalások a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete közlése szerint, miközben az Auchan szerdán este azt kommunikálta, hogy „mindenkinek fix alapbéremelés és jelentős juttatásnövelés” jár. Karsai Zoltán, a szakszervezet elnöke elmondta, az Auchan januártól a teljes munkaidőben dolgozók alapbérét bruttó 32 ezer forinttal emeli. Az ott dolgozók mégsem elégedettek, ugyanis nagyobb emelésre számítottak.

Az Indexnek Karsai arról beszélt, hogy egy kérdőíves vizsgálat szerint 80 ezer forinttal növekedtek az ott dolgozók terhei az előző évhez képest, ezért 50 ezer forintnyi fizetésemelést kértek, de csak 32 ezer forintot kaptak meg.

A szakszervezet tájékoztatása szerint volt olyan áruház, ahol a dolgozók ezek után azt tervezték, már csütörtökön sem veszik fel a munkát és sztrájkba lépnek. Karsai Zoltán hozzátette még azt is, felhívták a figyelmet arra, hogy ne kezdjenek egyéni akciókba. „Ha a munkavállalók tiltakozni szeretnének valamilyen módon a vállalat döntése ellen, akkor annak mindenképpen a jogszabályok betartásával kell történnie – írta meg a Telex.

Lapunk megkeresésére az áruházlánc is megerősítette, nincs olyan információjuk, „hogy a mai nap folyamán bármelyik munkatársunk ne vette volna fel a munkát”. Ugyanakkor arra kérdésre nem válaszoltak, hogy a dolgozók felháborodására reagálva újragondolják-e a béremelés mértékét vagy sem.