Új vételi ajánlatot tettek a Budapest Airportra

Új vételi ajánlatot tettek a Budapest Airportra

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér madártávlatból (Fotó: Facebook/Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új ajánlatot kapott a Budapest Airport tulajdonosi köre a légikikötő többségi tulajdonának megvásárlására egy kormányközeli konzorciumtól – írta a Bloomberg híre alapján a hvg.hu.

A lap szerint egyelőre mérlegelik a lehetőséget, szeptember végén érkezett magasabb ajánlat a korábbinál, de a hasonló tranzakciókhoz képest még mindig a piaci érték alattinak tekinthető. A jövő héten várható előrelépés az ügyben, akkor dől el, hogy tárgyalnak-e az eladásról, azt mindenesetre cáfolta a Bloomberg forrása, hogy már döntés született volna a vételi ajánlat elfogadásáról.

Júliusban is tett a hírek szerint a konzorcium vételi ajánlatot a Budapest Airportra, de túl alacsonynak találták az árat. Mindenesetre ez már előrelépés volt a magyar fél számára, mert előtte a Budapest Airport tulajdonosai elzárkóztak a reptér eladásától.

A Liszt Ferenc repülőteret működtető konzorcium főrészvényese, az AviAlliance nem kívánt nyilatkozni a lapnak, ahogyan a kormány nevében a tárgyalásokat vezető Innovációs és Technológiai Minisztérium sem.