Fegyverropogás Horgoson – egymásra lövöldöznek a migránsok?

Fegyverropogás Horgoson – egymásra lövöldöznek a migránsok?

Képünk csak illusztráció! Migránsok sétálnak a magyarszerb határ közelében Horgoson, 2020. január 28-án (Fotó: REUTERS/Marko Djurica)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatos fegyverropogás hallatszik és nagy mozgolódás látszik azokon a videófelvételeken, amelyeket most tettek közzé a Horgos - a mi falunk nevű Facebook-csoportban. Emellett a Szabad Magyar Szó birtokába jutott egy, a Bartók Béla utcában felszerelt térfigyelő kamera felvétele, amelyen az látható, hogy géppuskákkal felfegyverkezett kapucnis férfiak vonulnak.

Horgosi forrásunk lapunknak elmondta, hogy a lövöldözések délután kezdődtek a faluban a migránsok között, akik géppuskával járták korábban az utcákat. Ezt követően kiérkezett két rendőr, ami után a migránsok elkezdtek menekülni a Bácska-birtok felé (ez az a terület, ahol a migránsok nagy számban telepednek meg hosszabb-rövidebb időre Horgosnál). Forrásunk emellett azt is elmesélte, hogy egy ismerőse éppen akkor vásárolt a boltban, amikor beszaladt egy migráns, aki azt kiabálta, hogy odakinn fejbe akarták lőni.

Nagy számban jelentek meg szerb rendőrök a faluban – értesültünk egy másik horgosi forrásunktól, aki elmondta: a falut ideiglenesen lezárták.

Címkék: migráció, Szerbia, Horgos