Magyar infláció: megint a németek jártak pórul

Magyar infláció: megint a németek jártak pórul

Infláció (Fotó: Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cím a Fidesz-nyilvánosságból: „Némileg enyhült, de továbbra is egekben a német infláció”.

Ami pedig történt: Júliusban csökkent a németországi infláció, a fogyasztói árindex alapján 6,2-re mérséklődött a júniusi 6,4 százalékról.

Másik cím a Fidesz-nyilvánosságból: „Brutálisan hatékonyak a kormányzati intézkedések”.

Ami pedig történt: A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a kormány egyre inkább letöri az inflációt, 2023 júliusában a mértéke már 17,6 százalékra csökkent.

Zavarban vagyok, kifejezéseket, meghatározásokat keresek, a megfelelő helyhatározót, de nem találom. Ha ugyanis a német infláció az egekben van a maga 6,2 százalékával, akkor hol tartózkodik a brutálisan letört, 17,6 százalékos magyar? Mi van az egek felett majd háromszorosan? Azt hiszem, itt az újságírás, az irodalom már nem segít. Ments meg, ó, tudomány!

Ha az egek a troposzféra, akkor utána jön a sztratoszféra, a mezoszféra, majd a termoszféra, na, az kell nekünk, nosza, alakítsuk valóságosabbra a KESMA-címet:

Némileg enyhült, a továbbra is a termoszférában a magyar infláció.

Szívesen, kedves kormánypárti kollégák.