Varga Judit kockázatmentes

Varga Judit kockázatmentes

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem bukkant Varga Judittal kapcsolatos veszélyre az Alkotmányvédelmi Hivatal 2023-ban. Az intézmény ezt a HVG.hu-nak válaszolta, a lap ugyanis arra volt kíváncsi, átvilágították-e megfelelően a korábbi igazságügyi minisztert. Tapasztalták-e azt a fenyegetést, ami Varga Judit utólagos állítása szerint Magyar Péter felől érkezett? Varga most azt is állította, volt férje ugyancsak fenyegette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy elő fog állni. Legutóbb pedig egy Facebook-posztjában egyenesen azt írta: Magyar több mint egy éve azzal „zsarolta”, hogy nyilvánosságra fogja hozni a hangfelvételt, amelyen még miniszterként arról beszél, hogyan manipulálhatták Rogán Antal környezetéből a Völner-Schadl-ügy ügyészségi iratait.

Friss hír, hogy Tuzson Bence jelenlegi igazságügyi miniszter elintézné, ne fordulhasson elő a jövőben hasonló gond. A cél, hogy az igazságügyi tárca aktuális vezetője az eddiginél jóval szabadabban, nyom nélkül tekinthessen be az iratokba. Mi igazolná vissza jobban, hogy korábban olyasmit tettek vagy szerettek volna tenni, ami a törvénynek egyértelműen nem felelt meg?

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat nem válaszolt a HVG.hu-nak, az Alkotmányvédelmi Hivatal viszont igen: „A miniszter nemzetbiztonsági ellenőrzéshez kötött tisztség. Az ellenőrzés elvégzése tehát kötelező, erre Varga Judit korábbi igazságügy-miniszter esetében is sor került, kockázatmentes eredménnyel, legutóbb 2023-ban.”

Mindez számos kérdést felvet. Tudtak a hangfelvételről/hangfelvételekről, és ennek ellenére találták így? Tudtak korábban Varga Judit rossz házasságáról, és azt sem találták kockázatnak? Tudták, hogy Magyar Péter a kormányra nézve terhelő információkkal állhat majd elő? De van más is. Magyar a Válasz Online podcastjében beszélt arról: Varga Judit kapcsolata az Állami Számvevőszék elnökével, Windisch Lászlóval egyértelműen összeférhetetlen volt. Állítólag ezért is mondott le végül Varga Judit. Megint csak több kérdés merül fel. Inkább áldozták volna fel a minisztert, mint az ÁSZ-elnököt? És EP-listavezetőként ne lett volna összeférhetetlen?

Egyáltalán: mi jelentené a hasonló hivatalok szerint a kockázatot egy miniszter esetében, ha ezek nem?

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!