Már a nyomdában befóliázták a Magyar Hang új könyvét!

Már a nyomdában befóliázták a Magyar Hang új könyvét!

A NERNIA krónikái a nyomdában (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan a gyermekvédelminek nevezett törvény a kereskedő, vagyis a könyvesboltok kötelességeként írja elő, hogy befóliázzák a veszélyesnek ítélt köteteket, a Magyar Hang úgy döntött, hogy következő kiadványát (mely a fiatalok körében népszerű úgynevezett lapozós kalandkönyv formátumban egy felnőtteknek szóló paródia) eleve fóliázva készíti el, mert annak tartalma veszélyes a NER-re.

A NERNIA krónikái igazi interaktív olvasmány: az olvasó kezdő NER-lovagként rendre maga dönt arról, hogyan folytatódjék a kalandja. Nem csak választhat, hanem választania is kell, ugyanis csak így tud előre haladni a számozott szövegelemek között. Főhősünknek tizenhárom társas összejövetelen (jobbára tivornyán) kell keresztülverekednie magát, hogy elérjen mindnyájunk Kedves Vezetőjéig, hitet tegyen mellette és eljuttasson hozzá egy olyan kritikus információt, amely a NER túlélésének záloga lehet. Útja során tucatnyi helyszínen különböző „libsi veszéllyel”, „kommunista ármánnyal” és „Soros manipulálta helyzettel” találkozik, és ezeket megélve dönthet hétköznapi kérdésekben, de akár (n)erkölcsi dilemmákban is. Számos veszély leselkedik rá: rájöhet, hogy a melegek is emberek, megütközhet a szegénységen vagy a közoktatás állapotán, elveszhet ikerprostik ölében, lelőheti véletlenül az udvari fővadász, kihozhatja a Párt egyszerűen bűnbaknak, és ezáltal könnyen véget is érhet a karrierje.

Azt, hogy a történet miként alakul, erősen meghatározza a döntések lojalitása, a barátok elárulásának lelkiismeret-furdalás nélküli képessége, a korrumpálhatóság, a behódolási szándék és a hierarchiába való betagozódás igénye, s megannyi más, ebben a világban nélkülözhetetlen jellemvonás. Döntenie kell tehát, hogy teljesen gerinctelenül, vagy az emberi humánum némi maradékával cselekszik; hogy óvatosan, vagy gátlástalanul lesz manipulatív; hogy teljes és kizárólagos önzésről tesz tanúbizonyságot, vagy még belefér ebbe a közeli társakkal való szolidaritás. Menet közben találkozhat a NER ikonikus alakjaival: Bayertől, Borkain, Lázáron és Mészároson át Rogánig és Szájerig, s a karrierút végén – amennyiben célba ér a főhös – a doktor miniszterelnök úr fogja értékelni a teljesítményét.

A rendkívül vicces kötet szerzője ismeretlen: a borítón feltüntetett név, Vir tábornok egy anagramma – ha a betűket más sorrendbe pakoljuk, az ország miniszterelnökének nevét kapjuk.

Az egyenként fóliába csomagolt könyvek október elején kerültek a könyvesboltok polcaira, ám kedvezménye áron a Magyar Hangtól is megrednelhetők, ezer forint kedvezménnyel, 4990 helyett 4000 forintért. Érdekesség, hogy a kötet elkészítése előtt kaptunk egy igen kedvező árajánlatot Magyarország egyik legnagyobb, de a mostani rendszerhez ezer szállal kötődő nyomdájától. Amikor leadtuk nekik a betördelt könyvet, hirtelen úgy döntöttek, mégsem vállalják a munkát. Szerencsére találtunk másik nyomdát, de hogy hol készül a könyv, azt most sem árulhatjuk el.

A könyvet megvásárolhatja internetes áruházunkban, megrendelheti az elofizetes [at] hang [dot] hu e-mail címen vagy a 06 (70) 210 7343-as telefonszámon! Mellette természetesen továbbra is kapható Stefano Bottoni Orbán-könyve, Körmendy Zsuzsanna Freddie Mercury-életrajza, a Magyar Hang első öt évének cikkeiből válogató Hangoskönyv, valamint akciós könyvcsomagjaink is.

Címkék: NER, Magyar Hang-könyv