Lezuhant egy Fokker 100-as Kazahsztánban, legalább 15-en meghaltak

Lezuhant egy Fokker 100-as Kazahsztánban, legalább 15-en meghaltak

A Bek Air Fokker 100-asa (Fotó: Facebook/Bek Air)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább tizenöten meghaltak és több mint hatvanan megsérültek abban a légi katasztrófában, amely péntek hajnalban történt a kazahsztáni Almatiban. A BBC információi szerint a Bek Air légitársaság fővárosba, Nur-Szultanba tartó Fokker 100 típusú repülőgépe szenvedett balesetet: felszállás után visszazuhant a földre.

A kazah légügyi hatóság tájékoztatása szerint a gép felszállás után nem sokkal elkezdett veszíteni magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést és belerohant egy kisebb épületbe.

A Russia Today a Flightradarra hivatkozva azt közölte, a szerencsétlenül járt Fokker 100-as 23 éves volt. Az RT tudatta azt is, hogy legalább tizenöt halott, és hatvanhat sérült van és hogy legalább egy tucat embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A fedélzeten több gyerek is tartózkodott, nyolcat sikerült élve kimenekíteni a gépről. 

A kazah légügyi hatóság azonnal felfüggesztette a Fokker 100-as típusú repülőgépek repülését, és teljes körű vizsgálatot rendelt el. Kaszim-Zsohart Tokajev elnök kifejezte részvétét az áldozatok családja felé és azt ígérte, hogy a részletes vizsgálat során a törvény teljes szigorával sújtanak le a felelősökre.