Az első fotó a koronavírusról

Az első fotó a koronavírusról

Az első fotó a koronavírusról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Sacco kórház kutatói (erről a kórházról korábban már írt a Magyar Hang) elkészítették az első képet a koronavírusról. A felvételt elektronmikroszkóppal készítette a Massimo Galli és Gianguglielmo Zehnender által koordinált csapat.

A képen 30 000-szeres nagyításban láthatóak a SARS-CoV-2 vírusrészecskéi (a nyilak mutatják a képen), az izoláláshoz használt VERO E6 sejtekben és a felületen a sejtmembránhoz tapadva.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta az egymilliót. Eddig 53 160-an vesztették életüket, a meggyógyultak száma pedig a 212 ezer közelít. A fertőzés 181 országban van jelen. Fontos, hogy a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

Címkék: koronavírus