Joe Biden is elítélte a merényletet

Joe Biden is elítélte a merényletet

Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje támogatóihoz beszél egy kampányrendezvényen a Georgia állambeli Warm Springsben 2020. október 27-én. Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/The Atlanta Journal-Constitution/Alyssa Pointer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata párti elnökjelöltje is elítélte a nizzai merényletet helyi idő szerint csütörtökön közzé tett Twitter-üzenetében. Korábban Donald Trump amerikai elnök minősítette elfogadhatatlannak a támadást. A politikus a Twitteren úgy fogalmazott: „szörnyű merénylet” volt. Egyúttal azt ígérte, hogy elnökké választása esetén együttműködik majd az Egyesült Államok szövetségeseivel.

„Jill és én imádkozunk a franciákért a nizzai szörnyű merénylet után, amely ártatlanokat vett célba (...) Egy Biden-Harris kormányzat együttműködik majd szövetségeseinkkel és partnereinkkel a szélsőséges erőszak megakadályozásában, történjék is az bármilyen formában is” – írta a mikroblogban a demokrata párti elnökjelölt, az Obama-kormányzat volt alelnöke.

Donald Trump amerikai elnök már korábban elítélte, és elfogadhatatlannak minősítette a nizzai merényletet, amelyet terrorista támadásnak nevezett. Az elnök együttérzését is kifejezte Franciaországnak. Hangsúlyozta: „a radikális iszlamisták e terrorista támadásainak azonnal véget kell vetni”. Majd hozzáfűzte, hogy ezt egyetlen ország sem tűrheti tovább. (MTI)