Kritizálta Ferenc pápa azokat, akik külföldi nyaralásra szöknek a járványügyi korlátozások elől

Kritizálta Ferenc pápa azokat, akik külföldi nyaralásra szöknek a járványügyi korlátozások elől

Ferenc pápa húsvétvasárnapi misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2020. április 12-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/AFP pool/Andreas Solaro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kritikával illette azokat az embereket vasárnapi beszédében Ferenc pápa, akik a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások elől külföldi nyaralásokra menekülnek – jelentette vasárnapi beszámolójában a Reuters hírügynökség. A Szeretlek Magyarország hírportál által idézett szokásos vasárnapi áldásában a katolikus egyházfő szomorúságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sokan fittyet hányva a világjárványra kedvtelésből utazgatnak.

A karácsonyi ünnepek után sok állam szigorított a járványügyi korlátozásokon, a pápa pedig úgy látja a média beszámolói alapján, hogy sokan keltek útra ennek ellenére is, csak hogy megléphessenek a hazájukat sújtó korlátozások miatt, és nyaraljanak.

Ferenc pápa szerint ezzel rengeteg embert bajba sodorhatnak. „Nem gondolnak azokra, akik otthon kényszerülnek maradni, sem akiket anyagilag súlyosan érint a járvány, sem a betegekre. Csak arra gondolnak, hogy nyaralni menjenek és szórakozzanak” – jegyezte meg a Vatikáni Apostoli Könyvtárban tartott áldásában. Az egyházfő szerint most van itt az ideje, hogy együttérzést tanúsítsunk, és a járvány megfékezése érdekében a köz érdekét helyezzük saját igényeink elé.

– Még nem tudhatjuk, 2021 mit tartogat számunkra, de amit mind megtehetünk az az, hogy igyekszünk egy kicsit többet tenni egymásért. Még akkor is, ha ott a kísértés, hogy csak a saját érdekünkben cselekedjünk – mondta a pápa