Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szlovéniában lazítanak, újranyitnak az iskolák is

Szerző: | 2021. január 22., 16:01 | Külföld

Síelők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Szlovéniában enyhítenek a járványügyi korlátozásokon, megnyitnak az általános iskolák és óvodák is. A ljubljanai sajtó közlése szerint minderre abban a kilenc régióban kerül sor, amelyek a legkevesebb fertőzöttel rendelkeznek.

HIRDETÉS - AIP

Szombaton megnyílnak a sípályák is, ezeket negatív koronavírusteszttel lehet majd használni. Az óvodai és iskolai oktatás a jövő héttől kezdődik, a nevelőket és oktatókat előtte tesztelik még.

HIRDETÉS - AIP

Megnyitnak továbbá a bevásárlóközpontok, fodrászüzletek és a ruhatisztítók is. A határokat is könnyebb lesz átlépni ezután. Az Európai Unióból érkezve karanténkötelezettség és negatív teszt nélkül be lehet lépni, feltéve, ha valakinek ingatlanja vagy földje van Szlovéniában, esetleg családtaggal kíván kapcsolatba lépni, és tizenkét órán belül elhagyja az országot.

Szlovéniában péntekre 1439 új fertőzöttet találtak, az utóbbi huszonnégy órában huszonöten haltak meg a koronavírussal összefüggésben. A járvány eddigi halálos áldozatainak száma 3309 fő. Az aktív fertőzöttek száma 19 014 fő, 1140-en vannak kórházban, 186-an intenzív osztályon.

Címkék: koronavírus-járvány, Ljubljana, sípályák, Szlovénia


Cukrászbiblia

Cukrászbiblia

A Tartine című kötet felér egy kisebb cukrásztanfolyammal, hisz a leírások jócskán túlmutatnak egy átlagos alapanyag- és elkészítési instrukción.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest