Szlovéniában lazítanak, újranyitnak az iskolák is

Szlovéniában lazítanak, újranyitnak az iskolák is

Síelők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Szlovéniában enyhítenek a járványügyi korlátozásokon, megnyitnak az általános iskolák és óvodák is. A ljubljanai sajtó közlése szerint minderre abban a kilenc régióban kerül sor, amelyek a legkevesebb fertőzöttel rendelkeznek.

Szombaton megnyílnak a sípályák is, ezeket negatív koronavírusteszttel lehet majd használni. Az óvodai és iskolai oktatás a jövő héttől kezdődik, a nevelőket és oktatókat előtte tesztelik még.

Megnyitnak továbbá a bevásárlóközpontok, fodrászüzletek és a ruhatisztítók is. A határokat is könnyebb lesz átlépni ezután. Az Európai Unióból érkezve karanténkötelezettség és negatív teszt nélkül be lehet lépni, feltéve, ha valakinek ingatlanja vagy földje van Szlovéniában, esetleg családtaggal kíván kapcsolatba lépni, és tizenkét órán belül elhagyja az országot.

Szlovéniában péntekre 1439 új fertőzöttet találtak, az utóbbi huszonnégy órában huszonöten haltak meg a koronavírussal összefüggésben. A járvány eddigi halálos áldozatainak száma 3309 fő. Az aktív fertőzöttek száma 19 014 fő, 1140-en vannak kórházban, 186-an intenzív osztályon.