Navalnijt, Greta Thunberget és a WHO-t is jelölnék Nobel-békedíjra

Navalnijt, Greta Thunberget és a WHO-t is jelölnék Nobel-békedíjra

A globális felmelegedés ellen küzdő Greta Thunberg 16 éves svéd klímavédő aktivista és diáklány a sajtónak nyilatkozik az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. április 16-án (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alekszej Navalnijt, Greta Thunberget és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is jelölnék Nobel-békedíjra, de egyelőre még nem dőlt el, hogy valóban a jelöltek között lesznek-e – írja a 444.hu. Vasárnapig fogadja ugyanis a Nobel Bizottság a jelöléseket, amik közül majd kiválasztják, hogy kik lesznek a valódi aspiránsok.

Greta Thunberget a klímaválság egyik legismertebb szóvivőjeként és a Fridays for Future program megalapításáért jelölnék a díjra. Alekszej Navalnijt az Oroszországban végzett tevékenységéért, míg a WHO-t az úgynevezett Covax program, vagyis a szegényebb országokat vakcinához segítő munkájuk miatt jelölnék.