A komikus, aki körül mindig forr a levegő

A komikus, aki körül mindig forr a levegő

Beppe Grillo, az olasz Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője a nem szavazatra buzdít a törvényhozási rendszer átalakításáról szóló alkotmányos népszavazással kapcsolatos torinói nagygyűlésén 2016. december 2-án, két nappal az olasz miniszterelnök által kezdeményezett referendum előtt (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Marco)

Lassan négy éve már, hogy kiszállt a napi politikából, valahogy mégis mindig megtalálják a botrányok az Öt Csillag Mozgalom (Movimento 5 Stelle, M5S) társalapítóját, Beppe Grillót. A 72 éves komikus-blogger ezúttal fia nemierőszak-ügyében vétette észre magát. A gyanú szerint Grillo 20 éves fia három társával Szardínia szigetén még 2019 nyarán csoportosan megerőszakolt egy fiatal lányt. Az ügyészség a hírek szerint rövid időn belül dönthet arról, vádat emelnek-e a férfiak ellen.

A csípős beszólásai miatt sokak által nem kedvelt komikus egy videót posztolt népszerű blogján a téma kapcsán. Ebben Grillo keményen nekiment a még most is csupán 19 éves feltételezett áldozatnak, megjegyezve, hogy a lány az állítólagos eset után sárkányszörfölni (kitesurf) ment, és ha valóban erőszak történt, vajon miért várt nyolc napot a feljelentéssel, és miért nem vették őrizetbe az elkövetőket. „A fiam nem csinált semmit, tartóztassanak le helyette inkább engem” – üvöltötte magából teljesen kikelve a videójában Grillo. Felesége, Parvin Tadjik szerint létezik egy olyan felvétel, amelyből kiderül, hogy fiuk ártatlan, a szex pedig közös beleegyezéssel történt.

Grillo reakciója kiverte a biztosítékot a pártoknál, többen is azt vetették a szemére, hogy kettős mércét alkalmaz. A nacionalista-jobboldali La Liga szerint „Grillo csak akkor védi a vádlottak jogait, amikor az érdeke úgy szolgálja”. A balközép Demokrata Párt (PD) szerint sem lehet hibáztatni az áldozatot. „Grillo szavai elfogadhatatlanok” – közölte a párt alelnöke. Peppe Provenzano egyúttal az EU- és elitszkeptikus Öt Csillag Mozgalom átfogó belső reformjait sürgette a pártba idén február végén belépő Giuseppe Conte volt olasz kormányfő vezényletével, hogy az alakulat a balközépen állók megbízható szövetségese lehessen.

Erről is olvashat a cikkben:
• Grillónak már többször meggyűlt a baja a törvénnyel
• A környezettudatosság bajnoka jachttal és Ferrarival?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!