A Kijevi Egyetem orosz tanszékét is lebombázták Putyin katonái

A Kijevi Egyetem orosz tanszékét is lebombázták Putyin katonái

Fotó: Facebook/Mihail Epstejn

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétfői rakétacsapással a Kijevi Egyetem orosz irodalmi és filológiai tanszékének az irodáját is megsemmisítették Putyin katonái – derült ki Rácz András Facebook-posztjából. A biztonságpolitikai szakértő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet a történtekről. Mihail Epstejnre hivatkozva azt írta, ezek a támadások az orosz nyelvet, történelmet, irodalmat és kultúrát érték, ideértve Oroszország imidzsét a világban.

„Az Ukrajna elleni támadással Oroszország a saját bölcsőjét rombolja, azt, ahol a Kijevi Ruszban megszületett a nyelv és a vallás… És így lényegében öngyilkosságot jelent Oroszország számára” – közölte Rácz András a bejegyzésében.

Elítélték az ukrán városok tömeges orosz bombázását a Bukaresti Kilencek államfői – erről már az MTI számolt be a varsói elnöki hivatal közleménye alapján. Az érintettek a nemzetközi jog értelmében háborús bűncselekménynek tekintik a történteket. „Emlékeztetünk, hogy a háborús és emberiesség elleni bűncselekmények soha nem évülnek el” – közölte a bolgár, a cseh, az észt, a magyar, a lett, a litván, a lengyel, a román és a szlovák államfő, akik közös közleményéhez Észak-Macedónia és Montenegró elnöke is csatlakozott.