A legveszélyeztetettebb kínai tartományokban 28 magyar van

A legveszélyeztetettebb kínai  tartományokban 28 magyar van

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Hungcsiao Nemzetközi Gazdasági Fórumon Sanghajban 2019. november 5-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ázsiai ország sem adott kikötési engedélyt egy holland zászló alatt hajózó tengerjárónak – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-ra feltöltött videójában. A járművön három magyar állampolgár is utazott, végül Kambodzsában kötöttek ki.

A helyi egészségügyi szervek elvégezték a koronavírussal kapcsolatos teszteket, mindegyik eredménye negatív lett, így az utasok elhagyhatták a hajót.

Ők minden segítséget megkapnak a Külügyminisztériumtól, ha igénylik, a hazajutás tekintetében is – mondta Szijjártó Péter.

Security Check Required

A politikus kitért arra is, hogy a Japánban karanténba helyezett hajón egyre többen betegszenek meg, szerencsére a személyzet három magyar tagja nincsen ezek között. A politikus közölte, már csak néhány nap van hátra a karantén feloldásáig.

186 magyar ember van jelenleg Kínában, az öt legveszélyeztetettebb tartományban 28-an tartózkodnak. – Velük is kapcsolatban vagyunk, hál' istennek mindenki jól van, segítséget senki sem igényelt – mondta a tárcavezető.