A lengyel elnök és a lengyel kormányfő rendkívüli biztonsági tanácskozást hívtak össze

A lengyel elnök és a lengyel kormányfő rendkívüli biztonsági tanácskozást hívtak össze

Mateusz Morawiecki

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívüli tanácskozást hívott össze Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN) – közölte kedd este a lengyel kormányszóvivő. „A kialakult válsághelyzet miatt” az államfő és a miniszterelnök a kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik – mondta el sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

Nem sokkal korábban a lengyel Radio Zet honlapján és a Twitteren arról számolt be, hogy két ember meghalt az ukrán határhoz közeli Przewodów városban, miután két rakéta csapódott egy gabonaszárítóba. Azt közölték, hogy a Lublintól délkeletre, az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő településre két tévesen célzott rakéta csapódott be és a rendőrség, illetve a katonaság a helyszínen van.

A kormányszóvivő közben arra szólította fel a médiát, hogy „ne tegyen közzé meg nem erősített információkat”. Az illetékes szolgálatok „hiteles információkkal szolgálnak” a tanácskozáson, majd egy sajtókonferencián nyilvánosságra fogják hozni ezeket.

(MTI)

Címkék: Lengyelország