A pólója miatt kritizálta Zelenszkijt az orosz külügyi szóvivő

A pólója miatt kritizálta Zelenszkijt az orosz külügyi szóvivő

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: Володимир Зеленський / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Komplett idiótának” nevezte az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova a Telegramon Zelenszkij ukrán elnököt a pólóján olvasható felirat miatt. Volodimir Zelenszkij ugyanis legutóbbi videóüzenetét egy olyan pólóban ülve vette fel, amelyen – Trump szlogenjének stílusához hasonlóan – az volt olvasható: „Make Russia Small Again”, vagyis „Oroszország legyen újra kicsi”. (Az újraválasztásáért küzdő volt amerikai elnök fogalmazta meg a Tegyük újra naggyá Amerikát, azaz Make America Great Again jelszót, később erre hajazva Orbán Viktor tette az uniós soros magyar elnökség mottójává a Make Europe Great Again kifejezést).

Az orosz külügyminisztérium szóvivőjének reakciója után az orosz külügy Twitter-csatornáján azt írták: „Kicsi mint mi? A Szovjetunió? Az orosz birodalom? Ó, megvan! Mint a Kijevi Nagyfejedelemség. Amihez Kijevre van szükségünk. Te magad mondtad, te hülye barom”.

Címkék: ukrán, orosz, Zelenszkij