Egy szélsőjobbos fiatal figyel a trumpista kapcsolatokra a washingtoni magyar nagykövetségen

Egy szélsőjobbos fiatal figyel a trumpista kapcsolatokra a washingtoni magyar nagykövetségen

Donald Trump (balra) és Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szélsőjobboldali fiatalt alkalmaz a washingtoni magyar nagykövetség, feladata az egyeztetés a Republikánus Párt trumpista szegmensével – írta a Szabad Európa. A lap szerint a 29 éves Taylor James Ragg legalább 2021 februárja óta dolgozik a magyar külképviseleten. Ragg politikai asszisztensként van feltüntetve a nagykövetség honlapján, és a cikk szerint legalább hét éve aktív az amerikai szélsőjobboldalon. Először azzal került be a hírekbe 2017 szeptemberében, hogy egy szélsőjobboldali Facebook-csoportban felhívást tett közzé, amelyben arra szólította fel a csoport többi tagját, hogy jelentsék a hatóságoknak egyik egyetemi csoporttársát, aki állítása szerint illegálisan tartózkodott az országban. Az ügy nyomán a férfit eltanácsolták az egyetemről, ahová járt. Ugyanabban az évben részt vett az erőszakba torkolló charlottesville-i tüntetésen, illetve az előtt a városi egyetem campusán tartott, fehér felsőbbrendűségért tartott tüntetésen is.

Ragg személyesen is tartotta a kapcsolatot az amerikai szélsőjobb meghatározó alakjaival, lefotózták például a hírhedt nacionalista Richard Spencerrel is. A férfi tíz éve Budapestre szervezett fajvédő konferenciát, amelyet betiltottak. Ennek ellenére elutazott Magyarországra, letartóztatták, majd kiutasították. A férfi ott volt az idén márciusi amerikai CPAC-en is, amelyen az amerikai szélsőjobb több, itthon is ismert szereplője is részt vett, de ott volt a kormányközeli Alapjogokért Központ két vezetője, Törcsi Péter és Ernyei Magor is.