Magyar Péter: Néha aggódom a miniszterelnök mentális egészségéért

Magyar Péter: Néha aggódom a miniszterelnök mentális egészségéért

Magyar Péter 2024. október 23-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem született döntés egyelőre a Tisza Pártban arról, hogy elindulnak-e a következő időszakban esedékes időközi egyéni országgyűlésiképviselő-választáson a dombóvári körzetben – közölte Magyar Péter az október 23-i rendezvénye után lapunkkal. A Tolna megyei választókerületben Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárának halála miatt kell majd új voksolást tartani és adja magát a kérdés, hogy az ellenzék vezető ereje megméreti-e magát. Magyar Péter szavai szerint ugyanakkor a tisztesség és a kegyelet azt kívánja, hogy hiába érdeklődik nagyon a sajtó, ne erről beszéljenek most, amikor megszületik a döntés, be fogják jelenteni.

A Tisza Párt elnökéről Orbán Viktor is beszélt az ünnepi beszédében, igaz, a nevének említése nélkül. Azt fejtette ki, hogy igazi aláírófajta és ideális ember egy bábkormány részére, amelyet Brüsszel sózna ránk. Magyar Péter szerint méltatlan az ünnephez és „a miniszterelnök korábbi valójához is” mindez, olyan mélyre süllyedt ezekkel a mondatokkal. – Aláírók egyébként ott vannak szerintem, volt egy pár köztársasági elnök, egy pár miniszter, akiről tudjuk, hogy golyóstoll volt a beceneve – fogalmazott, még méltatlanabbnak nevezve, ahogy a kormányfő a Szovjetunióhoz hasonlította az Európai Uniót. – Én néha aggódom a miniszterelnöknek a mentális egészségéért, mert korábban is írt neki valószínűleg ilyen hülyeségeket Rogán Antal, meg vállalhatatlan dolgokat, de ő akkor ezeket kihúzta, vagy legalábbis próbálta kordában tartani, de most úgy látszik, felolvasta – mondta.

Magyar Péter szerint „valószínűleg ideges a miniszterelnök úr”, hiszen bár a realitásoktól elzárják őt, valami zuhanyhíradóban hallhatta, hogy 18 év után először nem ők vezetnek a közvélemény-kutatásokban. – Valószínűleg ez felzaklatta, de a következő hónapokban lesz ideje ezt megszokni – közölte. A politikus a 21 Kutatóközpont kutatására utalhatott, amely szerint hibahatáron belüli különbséggel, de egy hajszállal már vezet a Tisza (42 százalék) a Fidesz (40 százalék) előtt a választásukat biztosra ígérő, pártot választani tudó szavazók között.