A győri férfi eldöntötte: drogozik és vezet

A győri férfi eldöntötte: drogozik és vezet

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Következetesen és eltántoríthatatlanul bűnözött az a 38 éves férfi, aki ellen a napokban emelt vádat a Győri Járási Ügyészség: a vádlott ugyanis drogozott, és ettől a sorozatos tetten érések sem riasztották el. A férfit először 2022 szeptemberében próbálták meg igazoltatni a rendőrök, ő azonban inkább elhajtott kocsijával, majd távolabb parkolt le. A rendőrök persze követték, és elfogásakor a közeli szemetesben 11 zacskó különféle drogot találtak, amit a vádlott dobott el menekülés közben – motozás közben pedig további kábítószerek, fogyasztáshoz szükséges eszközök és 250 ezer forint került elő ruhájából.

A vádlott nem meglepő módon maga is fogyasztott a szerekből. Érdekesebb, hogy a férfit –a rendőrök elől menekülés, a kábítószerek és a drogos vezetés ellenére – szabadon engedték, két hónappal később pedig újra lebukott. A rendőrök novemberben is tablettákat, kristályos szerkezetű drogot találtak nála, és kiderült, hogy újra drog hatása alatt vezetett. Ám az is kevés volt ahhoz, hogy rács mögé kerüljön, legalábbis hosszú távra: 2023 januárjában egy győri benzinkúton fogták ela vádlottat, és a vizsgálatok alapján ismét bedrogozva ült a volánhoz – tegyük hozzá, nem is vezethetett volna, hiszen attól a Győri Járásbíróság már korábban eltiltotta. Utoljára tavaly szeptemberben bukott le, akkor éppen gyalogosan: szervezetében és zsebeiben megint kábítószert találtak a rendőrök. A sorozatos visszaélések miatt a Győri Járási Ügyészség a férfit minősített kábítószerbirtoklással, több rendbeli bódult állapotban elkövetett járművezetéssel, és eltiltás hatálya alatti vezetéssel vádolja. A halmazati szabályok alapján akár 15 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethetik – erről várhatóan a Győri Járásbíróság dönt.