Puccskísérlet: saját képviselői fordultak szembe a polgármesterrel

Puccskísérlet: saját képviselői fordultak szembe a polgármesterrel

Gémesi György (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját képviselői fordultak szembe Gémesi György gödöllői polgármesterrel – írta a 444.hu. A csütörtöki testületi ülésen a szervezeti és működési szabályzatról (szmsz) tárgyaltak, amikor Gémesi alpolgármestere, Bárdy Péter a helyszínen kiosztott előterjesztésben arra tett javaslatot, hogy szüntessék meg a főtanácsadói pozíciót. A posztot a polgármester bizalmasa, L. Péterfi Csaba töltötte be, és habár Gémesi jelezte, hogy nem támogatja a javaslatot, a 14 fős testületből 12-en, köztük a saját frakciójából 8-an megszavazták azt.

Gémesi György válaszul visszavonta a főtanácsadói poszt eltörlésével előálló alpolgármester minden hatáskörét. Később a polgármester egy videót is publikált, melyben puccskísérletnek minősíti a történteket, és sunyinak nevezi, hogy az ő megkerülésével vittek a testület elé egy olyan javaslatot, amellyel korlátozzák, hogy a munkatársairól dönthessen.

A várost 34 éve irányító Gémesi elsöprő sikert aratott a júniusi önkormányzati választáson. Egyesülete, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK), 10-ból 10 választókerületben tudott győzni, így úgy tűnt, kényelmes többséggel irányíthatja a települést. A portál szerint a hatásköreitől megfosztott alpolgármestert tartották esélyesnek, hogy egy ponton átvegye Gémesitől a város irányítását.