Varga Mihály volt szobatársának cége szerezte meg a svábhegyi nővérszállót

Varga Mihály volt szobatársának cége szerezte meg a svábhegyi nővérszállót

Az egykori nővérszálló épülete (Fotó: MNV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Varga Mihály pénzügyminiszter kollégiumi szobatársának, Szabó Zoltánnak a vállalkozása, a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. volt a vevője a Svábhegyi Gyermekkórház volt nővérszállójának – számolt be az Mfor.hu. A városrész egyik legkülönlegesebb épületeként számon tartott ingatlant, amely korábban még Sólyom László volt köztársasági elnöki rezidenciájaként is felmerült, tavaly írta ki licitre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt (MNV). Az – akkor még ismeretlen – vevő 730,2 millió forintért (a kikiáltási árnál 10 százalékkal többért) vásárolta meg az 1935-ben eredetileg szállodának épült, majd kórházként és nővérszállóként hasznosított ingatlant.

A lap emlékeztet, Szabó Zoltán cége korábban a Tiborcz István Elios-beli üzlettársának, Paár Attilának az érdekeltsége, a West Hungária Bau (WHB) Kft. társaságában nyerte el az állami Millenáris Széllkapu projekt társkivitelezői szerepét, a munka nettó 8,5 milliárdról 10,6 milliárd forintra drágult. A Garage Kft. a tavalyi évet rekord, 10,8 milliárd forintos nettó bevétel mellett 586,6 millió forintos adózott eredménnyel zárta. Szabó Zoltán 300 millió forint osztalékot vett ki cégéből. A Garage Kft. és a WHB Kft. jelenleg is közösen dolgozik a Pénzügyminisztérium várbeli egykori épületének felújításán, amelynek költségei 54 milliárdról emelkedtek 61 milliárd fölé.

A svábhegyi nővérszálló 1935-ben szállodaként épült fel, majd később kórházként és nővérszállóként hasznosították. Az ingatlan a XII. kerületben, közvetlenül a Béla király úti köztársasági elnöki rezidencia szomszédságában található. Az MNV árverési felületén közölt információk szerint a hegyvidéki építészeti stílusban épült szállóépület hasznos alapterülete több mint 1,2 ezer négyzetméter, és 5,5 ezer négyzetméteres telken áll, amely akár osztható is.

Címkék: Varga Mihály, MNV, villa