Javaslat a „drogos polgármesternek”: inkább az ágyú füstjét szívja – A Turul-szobornál emlékezett a Mi Hazánk

Javaslat a „drogos polgármesternek”: inkább az ágyú füstjét szívja – A Turul-szobornál emlékezett a Mi Hazánk

A Mi Hazánk október 23-i rendezvénye (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtelt a XII. kerületi Turul-szobor környéke délután a Mi Hazánk október 23-i rendezvényére. A tömegben – tudósítónk beszámolója szerint – szép számmal vannak a Betyárseregtől a Magyar Önvédelmi Mozgalomtól, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól, többen vannak gárdamellényben és feltűnik egy-egy „Vér és Becsület” kitűző vagy éppen Horthy Miklóst ábrázoló póló.

Novák Előd, a párt alelnöke már a megemlékezés kezdetén szimbolikusan egy „Turul tér” táblát helyezett ki a szobor tövébe, majd arról beszélt, hogy 23 szervezett fogott össze a megmentéséért és azt nevezte szélsőségesnek, aki el akarja azt távolítani. Felidézte, hogy annak idején Pokorni Zoltán kerületi polgármesterként bojkottálta a szoboravatást, „bezzeg egy holokauszt-rendezvényen részt vett”. Kezdeményezte, hogy nyilvánítsák Turul térré a területet és aggodalmát fejezte ki, hogy a védelmi elsikkad majd, miután Lázár János műemlékké nyilváníttatná az alkotást. Felszólalásában üzent Kovács Gergelynek – akit drogos polgármesternek nevezett –, hogy megvédik a Turult. Van egy ágyú is a rendezvényen, a második lövés előtt Novák Előd közölte hogy az ágyú csöve a polgármesteri hivatal felé áll, és azt javasolta a „drogos polgármesternek”, hogy inkább az elsütése után felszálló port szívja.

Raffay Ernő történész némiképp zavaros beszéde végén kijelentette nem lehet olyan öreg és beteg hogy ne védje meg a turult ha veszély éri.

Sólyomröptetés is következett, egy ősmagyar ruhába öltözött solymász tartott kiselőadást a solymászat történelméről, közben egy hónaljig húzott melegítőben és kínai tornacipőben saját könyveit árulta nejlonszatyorból egy bácsi. A sólyom röptét Demjén Ferenc honfoglalás című dala kíséri. A madár elrepült, megtapsolták, de csak nehezen akart visszatérni, majd amikor végre megtette, ismét elrepült.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a színpadra lépve arról beszélt, hogy az elmúlt 48 órában trükkel akarták megakadályozni ezt a demonstrációt, legalábbis annak tartja Lázár János kezdeményezését. Ők inkább azt szeretnék, „hogy egy magyargyűlölő se tehesse rá a kezét nemzeti jelképeinkre a Kárpát-medencében”.

A pártelnök feltette a kérdést, hogy Vitézy Dávid vajon megvédené-e a szobrot, mire valaki az ott lévők közül bekiabálta, hogy „levitézlett”. Ezután a politikus megismételte, hogy Vitézy Dávid valójában 500 millió forintot kapott a kampányára a Fidesztől, de semmiféle részletet sem említett.

A rendezvényén végén megkoszorúzták a szobrot, majd elénekelték a Szózatot és a Székely himnuszt.